Renkaanasennuslinjastot

#


Markkinoilla on ollut tarjolla renkaiden asennus-, tasapainotus- ja täyttölinjastoja 1980 – luvun alusta lähtien. Tanskalainen keksijä Arne Hjorth kehitti tuolloin ensimmäiset turvallisuutta, ergonomiaa ja työn sujuvuutta parantavat tuotteet.

Suomeen tuotiin erillisiä linjaston koneita jo 1980 – luvun lopulla, mutta ensimmäinen energiaseinällä varustettu kokonainen linjasto esiteltiin Autokorjaamo –91 näyttelyssä Finntest Oy:n osastolla. Kuten nyt tiedämme, Suomessa alkoi tuolloin syvä talouslama, jonka vuoksi linjastot saivat jäädä odottamaan parempia aikoja yritysten kamppaillessa olemassaolonsa puolesta. Yksittäisiä tuotteita myytiin seuraavina vuosina, mutta ensimmäiset kokonaiset Ahcon Speedline- linjastot myytiin vuonna 1997. Rengasliikkeiden taloudellinen tila oli kohentunut merkittävästi ja kaukonäköisimmät ymmärsivät panostaa tulevaisuuteen.

Mikä linjasto on ?

Ensimmäiseksi voidaan todeta, että se ei ole epämääräinen rivi koneita keskellä hallia, työtä ja varastointia haittaamassa. Linjaston hankkimiseen ja käyttämiseen liittyy paljon asioita, jotka on hyvä ymmärtää ennen kuin hankinta kannattaa suorittaa. Fin- ntest Oy:n ammattilaiset auttavat kehittämään rengashuollon liiketoimintaa nykyisestään merkittävästi.

Toimitilojen suunnittelu

Rengasliikkeen toimitilojen suunnittelu on ensimmäinen asia, josta pitää aloittaa. Hallin puolella pitää asentaa ja säilyttää renkaita, mutta ei sekaisin. Asennukselle kannattaa järjestää oma tilansa, renkaat ja vanteet varastoidaan muualla kuin asennuspaikassa.

Turvallisuus

Kevyen kaluston renkaita saa täyttää neljään (4) bariin asti ilman turvahäkkiä. Turvahäkin (täyttöasema) yhteydessä voidaan paine nostaa seitsemään (7) bariin. CE - määräyksistä johtuen on renkaanvaihtokoneiden kautta saatava paine rajoitettu neljään bariin.

Ergonomia

Rengastyö on raskasta. Tämä tosiseikka korostuu sesonkiaikana, jolloin työtä on paljon ja päivät venyvät pitkiksi. Palteenirrotus on eräs rasittavimmista töistä, ratkaisu on vaakatasossa oleva erillinen palteenirrottaja. Kaikki pyörien nostamiset ja kantamiset ovat kuluttavia ja niiden määrä voidaan minimoida mm. nostimien ja rullaratojen avulla.

AHCON RENKAANASENNUSLINJASTOTUOTTEET