Rengasbisnestä korkealla moraalilla

#


RENGASCENTER-KETJUN UUSIN ”LENKKI”, ROIHUPELLON RENGAS OY AVASI OVENSA 15.3.2014. AVAJAISLAUANTAINA YRITYKSEEN TUTUSTUI YLI 300 VIERAILIJAA. ALKUPERÄISTEKSTI JA KUVAT: KALEVI KARUSUO
Pyörät vaihtuvat autojen alle kolmessa asennuspisteessä.

Roihupellon Rengas Oy on yksityinen, yrittäjävetoinen rengasliike Helsingin Roihupellossa. Liike löytyy helposti Lanterna kauppakeskuksen välittömästä läheisyydestä. Liikkeeseen on helppo tulla ja pysäköintitilaa on tarjolla omalla sisäpihalla, kadunvarressa sekä suurella parkkialueella liikettä vastapäätä.

Roihupellon Rengas Oy:n perustaja ja omistaja Hannu Temonen: Toteutan haavettani palvelevasta, siististä rengasliikkeestä, joka kunnioittaa perinteisen rengasliikkeen arvoja, nykyaikaisin tavoin ja olen iloinen saadessani tuoda muutaman työpaikan lisää vaikeaan työllisyystilanteeseen.

Suvussa pitkät rengasalan perinteet

Hannu Temonen on toiminut rengasalalla yli 15 vuotta lähinnä maahantuonnin puolella vastuullisissa tehtävissä. Kokemusta ja näkemystä on kertynyt vuosien varrella erilaisista alan liikkeistä. Nyt on vuoro kokeilla omien siipien kantavuutta juuri käynnistyneessä omassa yrityksessä. Itse asiassa Hannu seuraa sukunsa jalanjälkiä. Aikoinaan rengasalaan on saatu ensikosketus iso isän, Eino Hatemaan kautta, ja alan osaaminen jatkui luontevasti enon perustettua rengasliikkeen Helsinkiin 1980-luvun puolivälissä. Enon rengasliike tarjosi Hannulle myös ensimmäisen vakituisen työpaikan.

Oman yrityksen perustamista tulin pähkäilleeksi puolitoista vuotta, mutta rohkeus voitti, ja tässä nyt ollaan, iloitsee Hannu. Tilat laitettiin talkoohengessä pienellä porukalla pikavauhdilla käyttökuntoon. Laite- ja tavarantoimittajat antoivat uudelle yrittäjälle täyden tukensa.

Esimerkiksi Finntestin Kari Järven kanssa suunniteltiin mahdollisimman tehokas laite- ja rengassäilytysympäristö, josta hänelle kiitokset. Kehuu Hannu ystäviään. Roihupellon Rengas toimii korkeissa 650 m2 tiloissa. Perinteisten rengastöiden ja -myynnin lisäksi yritys tarjoaa rengashotelli-palveluita noin 700 asiakkaalle. ”Hotellibisnes” onkin olennainen osa meidän liikeideaa, sillä tämän alueen pyörien säilytystiloja on niukasti ja esim. alueen muut rengashotellit ovat täynnä. Tilannetta kuvaa hyvin se, kun ensimmäisen kahden viikon aikana säilytykseen tuotiin 150 rengaskertaa.

Hyvänä puolena rengassäilytyksessä on hinnoittelun tasaisuus eri hotellien välillä, ei ole veristä kilpaa hinnalla. Kaikille riittää asiakkaita, Hannu toteaa.Rengashyllyjärjestelmät ovat tanskalaista huippulaatua. Ne optimoivat tilan ja helpottavat varaston hallintaa, ja ne voidaan rakentaa yhteen tai kahteen kerrokseen. Hyllyvälikköjen leveyttä ja korkeutta voidaan säätää helposti pyörien koon mukaiseksi.

Pyörät vaihtuvat autojen alle kolmessa asennuspisteessä.

Keskeisenä osana rengastöitä on helpottamassa AHCON -renkaanasennuslinjasto. Linjasto nopeuttaa työnkulkua ja on ergonomisesti oikeaoppisesti suunniteltu ”selänsäästäjä”.

Ketjusta tukea ja näkyvyyttä

Roihupellon Rengas lähti alusta saakka mukaan RengasCenter -ketjuun. Hannulle RengasCenterin tarjoamat mahdollisuudet ja status asiakkaiden suuntaan olivat tärkeitä aloittavalle yritykselle. Ketjuun kuuluminen antaa hyvää taustatukea ja näkyvyyttä markkinointiin, sillä RengasCenter-ketju on valtakunnallinen yksityisten rengasliikkeiden yhteenliittymä, joka on osa yhtä Pohjoismaiden suurinta rengasliikeketjua DekkPartner Group:ia. Suomessa toimipisteitä on 64 ja Pohjoismaissa yhteensä yli 250. Roihupellon edustuksessa ovat useimmat merkittävät rengas- ja vannemerkit, ns. kaukoidän halpatuotteisiin ei ole ollut kiinnostusta. Erikoisalueena, osana liikkeen konseptia on UHP (Ultra High Power) renkaiden ja vanteiden myynti. Tuulilasiasennukset ja autoteippaukset saa myös saman katon alta, siellä vuokralla olevilta alihankkijoilta. Hannu haluaa pitää yrityksensä toiminnat järkevissä puitteissa - tehdään mitä osataan, eikä lähdetä rönsyilemään esimerkiksi autojen huolto- ja korjaustööihin. Rengaskauppa, -työt ja -hotelli, se on siinä. Asiakastiloissa toimii töiden vastaanotto ja rengasmyynti. Ja jos tarve vaatii, niin lisätiloista on optio kiinteistön omistajan kanssa.

Positiivista palautetta

Heti lumisateisen avajaispäivän jälkeen kiinnostus yritystämme kohtaan on ollut rohkaisevaa, paikallisissa SOME-medioissa on varsinkin naisväki antanut erittäin positiivista palautetta kokemastaan ja näkemästään. Liikkeessä on viihtyisät, tilavat ja tyylikkäät asiakastilat virvokkeineen, jopa pikkuväkikin on huomioitu leikkitiloineen. Kesäpyörien vaihdattajilla on usein ollut pikkuväkeä mukana, kun tieto mukavasta ja lapsiystävällisestä asiakastilasta on tullut yleiseen tietoisuuteen, kertoo Hannu.